Oferte locuri de munca top

Cresterea numarului de turisti favorizeaza investitiile imobiliare in turism

În mijlocul verii, numărul turiștilor din țara noastră a crescut față de anul trecut, situație favorabilă investițiilor imobiliare în turism. Interesul investitorilor ar putea crește în acest sector, având în vedere evoluția pozitivă a turismului.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică, în luna iulie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, sosirile au crescut cu 3,6% iar înnoptările cu 3,5%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iulie 2019 au însumat 1.651 mii.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat, în luna iulie, circa 82%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 18%.

Durata medie a şederii în luna iulie a fost de 2,8 zile la turiştii români și de 2 zile la turiştii străini.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (72% din total turişti străini), iar din aceştia 85% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna iulie 2019 s-au înregistrat la hoteluri (56,0%), vile turistice (41,3%), hosteluri (35,0%), tabere de elevi și preșcolari (33,7%), căsuțe turistice (33,2%), popasuri turistice (32,2%), pensiuni turistice (29,7%), campinguri (29,4%), pensiuni agroturistice (29,1%) şi bungalouri (28,8%).

 

 

 

Citiți și:

400 apartamente, in curs de autorizare

Cat costa manopera pentru instalatii electrice

Viitor centru de infrumusetare, in pregatire in zona centrala a Capitalei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus