Oferte locuri de munca top

Crestere substantiala a numarului de autorizatii eliberate

Numarul de autorizatii de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale a crescut cu 39% in luna februarie comparativ cu luna anterioara. Astfel, in februarie au fost eliberate de 2.187 autorizatii de construire.
Fata de luna februarie 2013 cresterea inregistrata a fost de 2,7%, potrivit datelor publicate de Instititul National de Statistica.
*Regiunea Nord-Est, prima la cresterea numarului de autorizatii
In februarie fata de luna precedenta cele mai multe autorizatii au fost eliberate in zona rurala, 64,9%.
Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate in februarie pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au remarcat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+121 autorizatii), Sud-Muntenia (+101 autorizatii), Vest (+94 autorizatii), Centru (+87 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+82 autorizatii).
*Cresteri a numarului de autorizatii in februarie fata de aceeasi luna a anului precedent
Numarul de autorizatii de constructie eliberate a crescut in luna februarie comparativ cu aceeasi luna a anului precedent. Pe regiuni de dezvotlare, cresterea este reflectata astfel: Vest (+55 autorizatii), Sud-Est (+34 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+17 autorizatii), Centru (+12 autorizatii) si Nord-Vest (+8 autorizatii).
Scaderi au fost remarcate in trei regiuni de dezvoltare respectiv: Sud-Vest Oltenia (-43 autorizatii), Sud-Muntenia (-16 autorizatii) si Nord-Est (-10 autorizatii).
*Mai putine autorizatii eliberate in primele doua luni ale anului
In perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2014 s-au eliberat 3.760 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 1,7% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.
Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate in regiunile de dezvoltare au fost inregistrate in urmatoarele regiuni: Vest (+63 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+54 autorizatii), Sud-Est (+24 autorizatii) si Nord-Vest (+15 autorizatii). In schimb scaderi s-au inregistrat in Sud-Muntenia (-99 autorizatii), Nord-Est (-52 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-49 autorizatii).

Sus