Oferte locuri de munca top

Crestere spectaculoasa a constructiilor in luna aprilie

Creșterea explozivă a prețurilor materialelor de construcții s-a reflectat și în datele statistice privind evoluția volumului lucrărilor.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică, în luna aprilie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 7,8%, faţă de luna precedentă, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 10,5%, ca serie ajustată .

În primele patru luni din acest an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,1%, faţă de perioada similară a anului trecut, ca serie ajustată.

Aprilie 2021 comparativ cu martie 2021

Creşterea din luna aprilie față de luna martie este evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+28,3%), lucrările de construcţii noi (+9,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,1%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+19,5%), clădirile rezidenţiale (+18,6%) şi la construcţiile inginereşti (+1,2%).

Temperarea cresterii constructiilor este sau nu motiv de ingrijorare?

Aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020

Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 21,0%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-12,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (- 1,1%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 42,4%, şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,1%. Lucrările de construcţii inginereşti au scăzut cu 2,7%.

Perioada 1.I-30.IV.2021 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2020

Creştere din primele patru luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut este evidenţiata la lucrările de construcţii noi (+7,1%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,6% iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 7,2%.

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+6,7%) şi la construcţiile inginereşti (+0,8%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,1%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus