Oferte locuri de munca top

Creştere spectaculoasă a construcţiei de locuinţe în Bucureşti-Ilfov

LocuinteNumărul locuinţelor finalizate în primele trei trimestre ale anului curent a crescut simţitor la nivel naţional, cu aproape 7,4% faţă de perioada similară a anului precedent, depăşind 28.500 de unităţi. Cea mai spectaculoasă creştere, de aproape 64% s-a resimţit în regiunea Bucureşti-Ilfov (+2.200, ajungând la 5.660 de unităţi), urmată de regiunea Nord-Vest, cu o creştere de 36% (+1.300, ajungând la aproape 5.000 de locuinţe), potrivit datelor provizorii emise de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Expansiunea spectaculoasă a sectorului rezidenţial în zona Bucureşti-Ilfov poate fi uşor explicată având în vedere numărul mare de ansambluri de locuinţe lansate în localităţile adiacente Bucureştiului, precum Chiajna, Berceni, Bragadiru, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Tunari etc., la care se adaugă o serie de proiecte punctuale, demarate în zonele centrale şi mediane ale Bucureştiului.
Pe de altă parte, conform datelor INS, s-au înregistrat scăderi în regiunile Nord – Est (-519 locuinţe), Sud – Muntenia (-428), Sud – Est (-351), Sud – Vest Oltenia (-177), Vest (-79) şi Centru (-16).
În perioada amintită, numărul locuinţelor realizate din fonduri private a crescut cu peste 2.600 de unităţi la nivel naţional. În schimb, numărul locuinţelor construite din fonduri publice a scăzut cu aproximativ 730.
Din totalul de locuinţe finalizate, 51,4% au fost livrate în mediul urban.

Sus