Oferte locuri de munca top

Crestere semnificativa a investitiilor in constructii

În primele trei luni ale anului acesta, sectorul construcțiilor s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește nivelul investițiilor nete realizate în economia națională, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în această perioadă în construcții s-au făcut investiții de 9.847 milioane de lei, mai mult cu 20,3% față de trimestrul I 2019.

În afară de investițiile în lucrările de construcții noi, au crescut și investițiile în utilaje, inclusive mijloace de transport, cu 8,8%. În acest caz, investițiile s-au ridicat la 6.424 milioane lei.

La alte cheltuieli s-a înregistrat o scădere cu 37,3%, până la un nivel de 2.175 milioane lei.

Potrivit INS ”alte cheltuieli” de investiţii reprezintă cheltuieli pentru lucrări geologice şi de foraj, pentru cumpărarea animalelor de muncă, de producţie şi reproducţie, plantaţii de viţă de vie, pomi, împăduriri, cheltuieli pentru achiziţionarea obiectelor de inventar gospodăresc de natura mijloacelor fixe, cheltuieli pentru studiile de cercetare şi proiectare legate de obiectivele de investiţii şi pentru serviciile aferente transferului de proprietate.

La nivelul întregii economii, investiţiile nete realizate au crescut per total cu 5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Mai exact, în primul trimestru al acestui an investițiile au ajuns la 18.446 milioane lei.

 

 

 

Citiți și:

Centru comercial, extins cu peste 8 mii mp

Hala cu functiune mixta, cu peste 7 mii mp sc

Ansamblu industrial din provincie, extins si reabilitat

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus