Oferte locuri de munca top

Creste numarul santierelor de constructii, se inmultesc controalele

Creșterea sectorului de construcții este reflectată și în creșterea numărului de șantiere. La jumătatea anului erau înregistrate nu mai puțin de 113.993 de obiective de investiții în întreaga țară, pe baza comunicării făcute de către investitori privind data de începere a execuției lucrărilor de construcții.

Numărul șantierelor este mai mare cu aproape 8% față de cel de la finele lunii iunie a anului trecut.

Pe măsura creșterii numărului de șantiere s-a intensificat și controlul de stat privind calitatea construcțiilor.

Astfel, pe parcursul primului semestru Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat 11.184 acțiuni de control, mai multe cu peste 10% față de perioada similară a anului trecut.

Prin controalele efectuate în etapa de execuție a lucrărilor de construcții, cel mai des inspectorii ISC constată încălcarea prevederilor din acorduri, avize și autorizația de construire.

De asemenea, au constatat că mulți investitori nu asigură verificarea execuției lucrărilor de construcții prin specialiști diriginți de șantier autorizați.

Totodată, multe construcții sunt realizate fără specialiști responsabili tehnici cu execuția autorizați.

În plus, pe șantiere nu sunt respectate normele tehnice, prevederile din proiectul tehnic și detaliile de execuție, a celor din caietele de sarcini. Sunt executate modificări la construcții existente sau este schimbată destinație a construcției în lipsa unei expertize tehnice.

Inspectorii ISC au constatat și numeroase cazuri de întocmire necorespunzătoare a documentelor ce se constituie în cartea tehnică a construcției. De multe ori lipsesc documentele de calitate ale produselor puse în operă.

 

 

 

Citiți și:

Prima etapa din cadrul unui amplu proiect rezidential a fost autorizata

Cat costa manopera pentru montajul acoperisului

Mare proiect rezidential in apropierea Capitalei, blocat

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus