Oferte locuri de munca top

Creste numarul firmelor din sectorul constructiilor

Numărul de înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate în sectorul construcțiilor la Registrul Comerțului a înregistrat o creștere de peste 47% în primele patru luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, numărul noilor firme de construcții a fost de 6.034, comparativ cu 4.103 cât a fost în perioada ianuarie – aprilie a anului trecut. În luna aprilie au fost înregistrate un număr de 1.339 de noi firme în acest sector.

Numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență în primele patru luni ale acestui an a fost de 305. Față de aceeași perioadă a anului 2018 când 465 de fime au intrat în insolvență, în perioada ianuarie – aprilie acestui an a fost înregistrată o scădere a intrărilor în insolvență, de peste 34%. În luna aprilie 2019 au intrat în insolvență 85 de profesioniști.

Mai puține insolvențe în sectorul agentiilor imobiliare

Înmatriculările ce au ca obiect de activitate tranzacțiile imobiliare s-au ridicat la 933 în primele patru luni ale anului în curs, mai multe cu circa 1% decât în aceeași perioadă a anului trecut. Spre comparație, în ianuarie – aprilie 2018 s-au înmatriculat 923 de firme care au ca activitate tranzacțiile imobiliare. În luna aprilie au fost înregistrate 237 de firme cu activitate imobiliară.

În primele patru luni ale acestui an au intrat în insolvență 35 de firme cu activitate în tranzacțiile imobiliare. În aceeași perioadă a anului trecut, au intrat în insolvență 74 de fime, înregistrându-se astfel o scădere de circa 53%. În luna aprilie a acestui an au intrat în insolvență 10 firme ce se ocupă cu tranzacții imobiliare.

Mai puține firme noi la nivelul întregii economii

La nivelul întregii economii, în primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate la Registrul Comerțului 56.176 de noi agenți economici. Numărul acestora este mai mic cu circa 18% decât cel din perioada similară a anului trecut.

În luna aprilie au fost înregistrate la Registrul Comerțului un număr de 14.142 de firme.

A scăzut inclusiv numărul profesioniștilor intrați în insolvență, la nivelul întregii economii.

În primele patru luni ale anului 2019 au intrat în insolvență 2.069 de profesioniști, mai puțini cu circa 30% decât în aceeași perioadă a anului 2018, când numărul acestora a fost de 2.965. În luna aprilie au intrat în insolvență 560 de firme.

 

 

Citiți și:

In toamna va demara un proiect cu 230 apartamente, in Capitala

Turn cu 21 niveluri, in pregatire, la malul marii

Cresteri valorice ale contractelor in executie

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus