Oferte locuri de munca top

Costul orar al forței de muncă din construcții, mai mare cu peste 14% fata de anul trecut

 


Costul orar al forței de muncă din construcții a crescut în trimestrul III 2016 în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor comunicate de Institutul Național de Statistică. Totuși, in trimestrul III 2016 față de trimestrul II 2016 creșterea este mult temperată față de evoluția la nivelul întregii economii.

Pe lângă sectorul construcțiilor, în cadrul studiului realizat de INSSE, au fost analizate mai multe domenii de activitate economică, precum: industrii și servicii.

Indicele trimestrial care a rezultat din analiză reprezintă modificarea procentuală resimțită asupra costului orar al forței de muncă, dintre două trimestre, sub o formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare.

Potrivit comunicatului INSSE, confruntând datele economice din trimestrul III 2016 cu trimestrul III 2015, indicele trimestrial al costului orar al forței de muncă din construcții a înregistrat o creștere de 14,25%.

Având aceleași repere temporale,la nivel general, în domeniul activităților economice din industrie, construcții și servicii modificarea procentuală a fost de 14,71%.

Comparativ cu trimestrul II, în a III-a parte a anului 2016, indicele trimestrial pentru sectorul construcțiilor a fost de 1,38%. Creșterea este substanțial mai mică față de evoluția la nivel general, în domeniul activităților economice din industrie, construcții și servicii unde modificarea procentuală a fost de 4,67%.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 

Sus