Oferte locuri de munca top

Cost aproape triplu pentru tronsonul Chiribis – Biharia

Licitația pentru proiectarea și execuția Subsecțiunii 3C2 Chiribiș – Biharia (km 30+550-km 59+100), din Autostrada Transilvania (Brașov – Oradea), va fi reluată la un preț estimat aproape triplu față de cel din urmă cu doi ani.

CNAIR a transmis în SICAP anunțul de participare cu o valoarea estimată a contractului de 877,779 milioane de lei fără TVA. Aceasta este mai mare de aproape 2,7 ori decât valoarea contractului precedent semnat în august 2020.

Sursa de finanțare este POT 2021 – 2027.

O singura oferta pentru un contract de peste 17 mil euro

Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Data limită de depunere a ofertelor este 17 octombrie 2022.

Anunțul de participare va fi vizibil ulterior publicării acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În luna mai anul acesta, CNAIR a reziliat precedentul contract pentru lotul Chiribiș – Biharia (28,55 km) din Autostrada Transilvania.

Contractul pentru proiectarea și execuția acestui lot din autostrada A3 a fost semnat în august 2020 cu asocierea Trameco (lider) – Vahostav – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings. Valoarea contractului a fost de 326.515.057 lei, fără TVA.

Unele materiale de constructii s-au mai ieftinit

Construcția ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârșitul anului 2022. Dar constructorul nu a reușit să predea nici măcar un Proiect Tehnic conform, după cum spunea ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lotul Chiribiș – Biharia face parte din tronsonul Suplacu de Barcău – Borș, pentru care au mai fost reziliate contractele cu doi constructori: Bechtel (americani) și Corsan (spanioli).

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus