Oferte locuri de munca top

Contractul de finantare a lucrarilor la Aeroportul Oradea urmeaza sa fie semnat

396.jpg Aeroportul Oradea va beneficia de fonduri europene pentru realizarea lucrarilor de extindere si modernizare. Proiectul a fost aprobat spre finantare prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013 (POST), contractul urmeaza sa fie semnat in cel mai scurt timp.
Costul total al proiectului se ridica la suma de 130 milioane lei (inclusiv TVA), valoarea lucrarilor propriu-zise fiind de 101,23 milioane lei fara TVA.
*Doi si jumatate au trecut de la depunerea proiectului
Initial proiectul a fost depus spre evaluare la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport (AM POST) in august 2011 .
Procesul de evaluare a cererii de finantare a fost finalizat in iunie 2012. Proiectul a obtinut 92 de puncte dintr-un total maxim de 100 si a fost declarat admis.
Cu toate acestea din cauza faptului ca suma ramasa disponibila pentru finantarea proiectelor prin POST 2007-2013 era insuficenta, investitia a fost trecuta pe lista de rezerva, contractul de finantare urmand sa fie semnat la momentul rezolvarii problematicii fondurilor.
Chestiunea finantarii nu a fost solutionata favorabil in cursul anului 2012 asa ca AM POST a agreat, in colaborare cu JASPERS, elaborarea unui studiu actualizat privind prioritizarea investitiilor la aeroporturile regionale din Romania.
In urma finalizarii studiului si inaintarii raportului catre Comitetul de Monitorizare a AM POST in cadrul sedintelor din mai 2013 proiectul de extindere si modernizare a Aeroportului Oradea a fost inclus in POST, perioada de programare 2007-2013.
Studiul de fezabilitate si cofinantarea investitiei de la Aeroportul Oradea au fost aprobate in noiembrie 2013 . Contribuita Comisiei Europene la proiect va fi de 81,86 milioane lei.
*Licitatia pentru lucrarile de executie este in desfasurare
Licitatia pentru atribuirea lucrarilor de constructie a fost de curand lansata, in 21 ianuarie a.c.
Proiectul prevede realizarea unei noi piste cu lungimea de 2.100 m si latimea de 45 m.
Astfel, pista existenta va fi demolata si va fi construita o noua pista de decolare din beton cu 300 de m mai lunga fata de cea actuala.
Se vor realiza doua cai de rulare si o platforma de imbarcare-debarcare. Bineinteles se va realiza si sistemul de balizaj luminous pentru categoria II de operare, sistemul de alimentare cu energie electrica de baza si de rezerva, uzina electrica.
Ofertele pot fi depuse de catre operatorii economici pana la data de 4 martie 2013.
Lucrarile la aeroportul Oradea trebuie sa fie finalizate pana la 30 septembrie 2015.

Sus