Oferte locuri de munca top

Contract de peste 1,6 mld lei semnat pentru CF Cluj Napoca – Aghires

A fost semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de electrificare și modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare pe secțiunea Cluj Napoca – Aghireș (Lotul 1).

Valoarea contractului este de peste 1,6 miliarde lei.

Acest contract face parte din obiectivul “Electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor(166,2 km)ˮ, finanțat cu fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

Asocierea RailWorks, formată din Arcada Company și Alstom Transport SA va elabora proiectul tehnic și va executa lucrările de electrificare și modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru viteza maximă de 160 km/h pe întreaga secțiune Cluj Napoca – Aghireș, în lungime de 30,41 km.

Vorfi executate lucrări civile în stațiile CF Cluj Napoca și Aghireș, haltele de mișcare Baciu Triaj și Gârbău, punctele de oprire –Tetarom (nou), Baciu (nou), Suceagu, Rădaia, Mera (transformare din Haltă de Mișcare în Punct de Oprire), Nădășelu, Macău, Doroltu,

Vor fi modernizate lucrări de artă – 13poduri, 35 podețe, 1 pasaj superior nou (Tăietura Turcului – Primăria Cluj), 1 pasaj pietonal subteran în stația CF Cluj Napoca, pasarelă pietonală în stația CF Aghireș.

Vor fi realziate sisteme automate de semnalizare la 11 treceri la nivel cu calea ferată, lucrări specifice de exploatare feroviară, precum și lucrări de semnalizare prin implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R) pe întregul traseu.

TOPUL DRUMARILOR

În cadrul lucrărilor aferente acestei secțiuni de CF sunt incluse următoarele obiective de utilitate publică și feroviară:

* Clădire de mentenanță nou-proiectată în stația CF Cluj Napoca,

* Clădire centru de control operațional nou-proiectată în stația CF Cluj Napoca,

* Panouri fonoabsorbante pe o lungime totală de 19,4 km,

* Rampe de încărcare-descărcare în stația Aghireș și în halta de mișcare Baciu Triaj,

* Substație de tracțiune nouă în zona stației CF Aghireș.

Durata de implementare a contractului este de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus