Oferte locuri de munca top

Contestaţiile amână proiectele de infrastructură rutieră

HPIM0136.JPGLegislaţia achiziţiilor publice va fi modificată prin elaborarea de propuneri de către Ministerul Transporturilor în cadrul proiectului “Consultări privind Strategia Naţională în domeniul achiziţiilor publice”. Forma finală a acestui documente este aşteptată luna viitoare. Documentul ar urma să crească gradul de selectivitate în depunerea contestaţiilor.

Modificările sunt necesare având în vedere că un număr de 41 de proiecte de infrastructură rutieră au fost blocate în ultimii trei ani în urma contestaţiilor depuse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Luna trecută exista o singură cauză privind un proiect de infrastructură rutieră în dezbatere la CNSC. Aceasta potrivit răspunsului dat de Ministerul Transporturilor la interpelarea deputatului Sorin Avram Iacoban privind blocarea proiectelor de infrastructură prin contestaţii.

Printre prejudiciile aduse CNADNR de contestaţii se numără amânarea implementării proiectelor “având consecinţe în retragerea fondurilor europene nerambursabile şi în economia naţională”, se arată în răspunsul formulat de Ministerul Transporturilor.

În ultimii trei ani doar 22% dintre totalul contestaţiilor depuse la CNSC au fost admise în parte, 26% au fost admise în totalitate, 47% au fost respinse, 5% dintre contestaţii au fost depuse şi retrase înainte de soluţionarea autorităţii competente în materie.

În perioada analizată 2% dintre plângeri au fost admise în parte, 4% au fost admise iar restul de 94% au fost respinse.

Sus