Oferte locuri de munca top

Construirea Drumului expres intre A3 si DN1, in pregatire

 

A fost emis certificatul de urbanism necesar în vederea obținerii avizelor pentru proiectul de construire a drumului expres care va face conexiunea între Autostrada A3 – zona Turda și drumul național DN1 – zona Mărtinești-Tureni.

Investiția CJ Cluj urmărește realizarea unei căi de comunicații rapide, care să degreveze traficul greu de pe teritoriul municipiului Turda.

În acest fel vor fi scurtați timpii de parcurs între municipiul Cluj-Napoca, atât spre autostrada A10 Sebeș-Turda și, ulterior, spre A1 (București, Nădlac), cât și înspre autostrada A3 (Turda, Câmpia Turzii, Târgu-Mureș, Brașov).

Astfel, sectorul de drum propus, între localitățile Turda și Mărtinești, va avea o lungime estimată de 5.3 km și va cuprinde două benzi de circulație pe un sens.

Costul estimat al investiției gestionată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este de 55.33 milioane de euro.

Finanțarea este asigurată, în principal, din fonduri europene nerambursabile.

Viitorul tronson de drum Turda-Mărtinești, parte a drumului expres Turda-Halmeu (Someș Expres), este un proiect de infrastructură prevăzut în Master Planul General de Transport al României 2014-2030. Prin intermediul acestuia se va realiza conexiunea la Rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T).

Someș Expres va avea o lungime totală de peste 320 de km și va interconecta cele mai importante municipii din zona de Nord-Vest a României: Cluj-Napoca, Bistrița, Satu-Mare și Baia-Mare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus