Oferte locuri de munca top

Concurs de idei pentru un proiect de centru cultural

La 1 octombrie ar urma să demareze concursul de proiecte pentru edificarea unui centru cultural în municipiul Oradea.

Valoarea proiectului este de 15 milioane de euro.

Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru construirea centrului, promovând interesele locuitorilor județului pentru creșterea calității vieții și, implicit, a patrimoniului construit.

Centrul cultural va găzdui reuniuni, congrese sau conferințe și spectacole, dar va funcționa și ca un HUB creativ, contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri și alte săli de conferințe adiacente.

Acesta va fi construit pe o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați și va avea înălțime maximă de 24 de metri.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat organizarea concursului de proiecte pentru construirea centrului cultural:

Va fi un concurs clasic. Cea mai mare pondere a punctajului va fi partea de creativitate și originalitate.

Ne propunem ca în data de 1 octombrie, după ce toate elementele tehnice ale acestui concurs sunt stabilite, să demarăm procedura de concurs, iar termenul de depunere a proiectelor să fie la începutul lunii decembrie.

Jurizarea ar urma să fie pe parcursul lunii decembrie, iar comisia de evaluare să fie compusă din cel puțin trei arhitecți.

Foarte probabil, vom propune acest proiect ca proiect strategic al județului Bihor, pentru finanțarea din fondurile europene transfrontaliere din următorul exercițiu financiar”.

Construirea viitorului centru este subiectul protocolului de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, semnat în primăvara acestui an.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Un comentariu;

  1. DAFNE IVANOVA` said:

    Bună ziua, știe cineva cum să participe la acest concurs?
    Mulțumesc!

Sus