Oferte locuri de munca top

Complexul Vulturul Negru din Oradea urmeaza sa fie restaurat

Complexul Vulturul Negru din Oradea face obiectul unui proiect de restaurare si refunctionalizare, spatiile urmand sa fie utilizate pentru evenimente culturale.
Conform proiectului, valoarea investitiei ar fi de 3,83 milioane euro cu TVA, contributia Primariei Oradea ar fi de 73,98 %, restul fiind fonduri nerambursabile.
Se va realiza o restaurare care sa cuprinda nu numai punerea in valoare a volumului arhitectural si a decoratiilor spectaculoase, dar si o recreere a atmosferei anilor 1900, prin organizarea unor functiuni apropiate de cele originale ale salilor.
Astfel, se propune ca in subsolul cladirii sa se amenajeze spatii tehnice pentru depozite, in holul parterului se propune amenajarea unei cafenele, iar la etaj, sala mare sa fie reamenajata ca un spatiu multifunctional. Aceasta sala va fi utilizata dupa reabilitare ca o sala de spectacole, respectiv reuniuni. Adiacent salii mari va fi amenajat un foaier si grupuri sanitare.
In sala mica, de asemenea reabilitata, conform proiectului, vor putea fi organizate vizionari de filme cu caracter cultural, spectacole pentru copii, iar holurile si foaierul pot fi folosite pentru diferite expozitii.
Lucrarile prevazute in proiect vizeaza printre altele reconditionarea treptelor din piatra si a mozaicului turnat, restaurarea usilor din lemn, curatarea si identificarea detaliilor originale, refacerea iluminatului arhitectural etc.

Sus