Solplanet x AeroFix

Companii israeliene încurajate să investească în infrastructura rutieră

DSCF1403Autorităţile române încurajează firmele israeliene să ia parte la realizarea în România a unor proiecte în domeniul infrastructurii rutiere, energiei, alimentarea cu apă şi canalizare, tratarea apei, dar și în proiecte în domeniile industrie, agricultură, financiar-bancar şi asigurări, imobiliar, comercial, etc.
Ministrul Economiei, Constantin Niţă, s-a întâlnit în această săptămână cu Silvan Shalom, Ministrul Infrastructurii Naţionale, Energiei şi Resurselor de Apă al Statului Israel.
Constantin Niţă, a menţionat, în context, că România este o alternativă viabilă pentru investitorii israelieni, oferind multiple avantaje, atât ca membru al UE, cât şi din punctul de vedere al poziţiei geografice și mediului investiţional. Totodată, România constituie una dintre cele mai atractive destinaţii pentru investitorii interesaţi să pătrundă sau să-şi consolideze poziţia în Europa.
Pe de altă parte, companiile româneşti pot intra în parteneriate cu firme israeliene pentru proiecte în Israel sau pe terţe pieţe mai ales în construcţii (inclusiv lucrări  de infrastructură), petrol şi gaze, energie, infrastructura rutieră şi feroviară etc.

Statul Israel este un partener economic important al României, schimburile comerciale bilaterale s-au ridicat la 491,8 milioane USD în 2013, cu 5,7% mai mult decât în 2012, exportul românesc fiind de 374,1 milioane USD (creştere cu 28,8%), iar importul din Israel de 117,7 milioane USD.
Pe primele şase luni ale anului 2014 se înregistrează o creştere a schimburilor bilaterale, faţă de perioada similară din 2013, cu 2,5%, iar a exportului românesc cu 4,6%.

Sus