Solplanet x AeroFix

Comertul nealimentar si-a revenit si a crescut peste nivelul de anul trecut

Afacerile din comerțul nealimentar și-au revenit după căderea din perioada restricțiilor de circulație, înregistrând la finele lunii octombrie un nivel mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut.

În schimb, munca de acasă a contribuit la scăderea comerțului cu carburanți.

În luna octombrie, creșterea cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a fost de 5,7% ca serie ajustată, față de octombrie 2019, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică. Pe primele zece luni, creșterea a fost de 1,9%, față de perioada similară a anului trecut.

Creșterea din octombrie față octombrie 2019 a cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a datorat creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+14%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,1%.

Pe primele zece luni, creșterea cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul s-a datorat creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,9%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+4,7%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8.5%, comparativ cu perioada ianuarie – octombrie 2020.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus