Solplanet x AeroFix

Comertul cu amanuntul, mai slab in ianuarie anul acesta fata de ianuarie anul trecut

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul din prima lună a acestui an a fost afectată de scăderea comerțului cu carburanți.

Faţă de luna ianuarie a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată a scăzut cu 2,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 2,8%.

Aceasta s-a întâmplat ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7.1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0.2%).

Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 3.9%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta.

Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus