Oferte locuri de munca top

Cod portocaliu de viscol pentru Bucuresti si 11 judete

cod

Avertizare cod portocaliu de viscol pentru București și 11 județe, în ziua de vineri, de la ora 02.00 până la ora 18.00. Alte 15 județe din estul, sudul și centrul țării au fost atenționate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seară până vineri seară.

Sfârșitul de săptămână va aduce vremea geroasă, cu temperaturi minime între minus 25 și minus 15 grade.

Alături de București, sunt sub avertizare de cod portocaliu judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea. Administrația Națională de Meteorologie spune că temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70-85 kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri și local troienind zăpada.

Incepând de astăzi de la ora 22:00 și până mâine la ora 20:00 intră în vigoare codul galben de ninsori în județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Sibiu.

Din această seară, ninsorile se vor extinde treptat dinspre lunca Dunării și vor cuprinde sudul, centrul și estul țării.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei va fi viscol, cu intensificări ale vântului ce vor ajunge la 50-70 de kilometri pe oră. În Carpații de Curbură și zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăși 80-90 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului, pe litoral vor fi precipitații mixte și se va depune polei.

Începând de mâine seară, până sâmbătă, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Iași și Neamț.

În Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-55 de kilometri pe oră și pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, temporar viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi și în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

 

Sus