Oferte locuri de munca top

Cladiri de birouri, certificate pentru sanatatea angajatilor

După ce sunt eficiente energetic, sustenabile, “verzi”, clădirile de birouri trebuie să asigure și un mediu de lucru sănătos pentru angajații companiilor care își au sediul în astfel de spații.

Un nou instrument de marketing pe această direcție îl reprezintă certificatul WELL Building. Cu un istoric de aproape patru ani, acest standard vine în completarea certificărilor existene și îndreaptă atenția de la impactul mediului construit către sănătatea angajaților. În România, acest fenomen este în fază incipientă, iar Colliers International devine prima companie de consultanță imobiliară cu o echipă de specialiști WELL – doi din cei cinci prezenți la nivel național.

Acest standard este primul sistem care asigură o interacțiune sănătoasă a angajaților cu spațiul în care lucrează; a fost lansat în 2014 în SUA de către International WELL Building Institute, fiind conceput în așa fel încât să completeze sistemele de certificare verde de tipul LEED sau BREEAM New Construction, adresate construcțiilor noi, axate în mod special pe specificațiile tehnice ale unei clădiri.

Spre deosebire de acestea, conformitatea cu standardul WELL necesită îndeplinirea de condiții centrate pe sănătatea și starea de bine a ocupanților clădirii, dar și o reevaluare periodică, o dată la trei ani, pentru a asigura menținerea în timp a proiectului la același nivel înalt de proiectare, întreținere și operațiuni.

Aproximativ 90% din timpul unei persoane este petrecut în interior, un mediu cu influență puternică asupra modului de viață al acesteia. Spațiile certificate WELL sunt proiectate să îmbunătățească nutriția, activitatea fizică, dispoziția, modele de somn, productivitatea și performanța oamenilor care lucrează, trăiesc sau merg la cumpărături în ele.

De asemenea, calitatea și accesibilitatea aerului, apei și a luminii naturale sau artificiale trebuie optimizate, iar spațiul trebuie să fie confortabil și să susțină sănătatea cognitivă și emoțională prin design și tehnologie.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Retea termica, propusa spre reabilitare si extindere

O noua parcare supraterana va fi realizata intr-un frumos municipiu

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus