Oferte locuri de munca top

CLADIRI ACTIVE INTELIGENTE: O NOUA PROVOCARE PENTRU AUDITORII ENERGETICI

1658.JPG Conferinta RCEPB 2014 isi va desfasura lucrarile atat pe 5, cat si pe6 iunie 2014, in Sala de Festivitati a Facultatii de Inginerie a Instalatiilor din Bd. Pache Protopopescu nr. 66, S2 Bucuresti (https://maps.google.ro/maps?t=m&ll=44.4378258,26.0946376&z=11&q=Facultatea+de+Inginerie+a+Instalatiilor&cid=0x8b513d73ca153938&output=classic&dg=ntvbaici HARTA pentru acces la locatia conferintei).

Deciziile specialistilor din sectorul cladirilor privind planificarea, proiectarea, construirea, renovarea si utilizarea mediului construit influenteaza puternic consumul energetic al societatii noastre, emisiile cu efect de sera sau dependenta de importurile de energie si, nu in ultimul rand, stau la baza calitatii vietii si a confortului in spatiile ocupate. Cu un potential de economisire a energiei de aproape 50%, eficientizarea energetica a cladirilor constituie una dintre solutiile imediate de reducere a gradului de dependenta de importul de combustibili. Coerenta acestei actiuni se poate obtine insa doar urmand strategii proactive de reabilitare energetica, de formare a fortei de munca indiferent de nivelul de calificare, de transparenta decizionalasi de implementarea rapida adirectivelor europene, adaptate conditiilor nationale.

Organizand RCPEB, Asociatia Inginerilor de Instalatii din RomaniaAIIR (http://www.aiiro.ro/http://www.aiiro.ro/)impreuna cu Facultatea de Inginerie a InstalatiilorUTCB (http://www.utcb.ro/http://www.utcb.ro/), http://www.instalatii.utcb.ro/http://www.instalatii.utcb.ro/)) si Ordinul Auditorilor Energetici din RomaniaOAER (http://www.oaer.ro/http://www.oaer.ro/) imbogatesc platforma stiintifica de comunicare internationala prin care inginerii de instalatii si constructii, arhitectii, auditorii energetici si alte categorii de specialisti, inclusiv studentii primesc informatii tehnice corecte, utile si foarte recente din domeniul PERFORMANTEI / EFICIENTEI ENERGETICE A CLADIRILOR SI INSTALATIILOR AFERENTE.

Promovatain 2014 cu ajutorul a 20 de parteneri media si 16 parteneri institutionali, RCEPB a devenit un eveniment international de referinta organizat in totalitate de o echipa romaneasca(http://www.rcepb.ro/http://www.rcepb.ro/).

Auditoriul de peste 250 de specialisti din toatatara va asista la prezentarile expertilor keynotespeakers din Romania, Anglia, Austria, Belgia, Franta, Moldova si Ungaria, specializati in domeniile cladirilor verzi sau pasive, surselor regenerabile, in strategii energetice sau in tehnologii performante utilizate in cladirile nZEB. Programul conferintei include prezentarile unor proiecte nationale sau internationale de cercetare, de implementare a unor strategii privind formarea fortei de muncain domeniul constructiilor, de realizare a unor cladiri nZEB sau pasive, standarde europene de proiectare sau determinare a consumurilor de energie si multe altele.

La bagajul de informatii se vor adauga inovatiile tehnice prezentate de cei 12 sponsoriin cadrul conferintei sau prin intermediul expozitiei de echipamente si solutii pentru eficientizarea energetica a cladirilor.

De asemenea, auditorii energeticisi toti specialistii prezenti vor fi implicati activ in desfasurarea evenimentului prin exprimarea opiniei privind subiecte ca: proiectul de certificat energetic nou propus de UTCB-INCERC-AIIR-OAER, utilizarea timbrelor holografice si rezultatele sondajului privind activitatea auditorilor energetici.

RCEPB propune la cea de-a VI-a editie si 2 concursuri. Unul este destinat tuturor studentilor din Romania (http://www.aiiro.ro/pentru-studenti/concursuri/52/aici detalii), avand ca subiect conceperea unui laborator de cercetare avansata, amplasat intr-o cladire virtuala nZEB. Celalalt concurs se adreseaza directauditorilor energetici prezenti la conferintasi care au raspuns initiativei OAER de realizare a sondajului privind activitatea auditorilor energetici(http://www.isondaje.ro/sondaj/315585608/cookie_err/aici detalii).

Catalogat de specialistii internationali prezenti la editiile precedente ca un congres international de inalt rang tehnico-stiintific, RCEPB reprezinta pentru Romania „Energy Day”( http://www.eusew.eu/component/see_eventview/?view=see_eventdetail&index=4&countryID=181&sort=-1&pageNum=0&eventid=1393&mapType=europe&keyword=&city=&organiser=&eventDate=&eventType=-1aici detalii) din cadrul Campaniei Europene a Energiei Durabile (Sustainable Energy Europe Campaign) infiintata si sustinuta de Comisia Europeana.

Sus