Oferte locuri de munca top

CJ Cluj a câştigat procesul cu MBS Group

consiliul-judetean-rp-07Consiliul Judeţean Cluj a câştigat lupta împotriva MBS Group, firma care deşi nu a reuşit să finalizeze lucrările la drumul Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, solicita eliberarea garanţiei de bună execuţie în valoare de peste 3 milioane lei.

Curtea de Apel Cluj a admis definitiv apelul Consiliul Judeţean Cluj împotriva sentinţei civile nr. 4378 din 16 iunie 2014, pronunţată în urma acţiunii introduse pe rolul Tribunalului Cluj de către firma MBS Group. Obiectul acestei acţiuni l-a constituit rezilierea acordului contractual, obligarea Consiliului Judeţean Cluj la eliberarea garanţiei de bună execuţie, respectiv la obligarea plăţii dobânzilor aferente garanţiei de bună execuţie.

În cadrul procesului, firma MBS Group a invocat diverse motive şi susţineri care să ateste culpa exclusivă a Consiliului Judeţean Cluj cu privire la neprelungirea acordului contractual. La rândul său, forul administrativ judeţean a susţinut în acest context faptul că liderul asocierii nu a mai dorit continuarea lucrărilor contractate fără aplicarea unei indexări a valorii lucrărilor rămase de executat. Potrivit clauzelor contractuale preţul contractului era ferm, de 34,41 milioane lei fără TVA.

Prin hotărârea pronunţată, Curtea de Apel Cluj a respins solicitarea Asocierii conduse de MBS Group de obligare a Consiliului Judeţean Cluj la eliberarea garanţiei de bună-execuţie, în cuantum de 3,29 milioane lei, suma în cauză rămânând la dispoziţia forului administrativ judeţean până la recepţia finală a lucrărilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a precizat: „După ce la sfârşitul lunii trecute am semnat contractul care vizează executarea restului de lucrări la acest obiectiv de infrastructură, acum am primit o decizie favorabilă din partea Curţii de Apel Cluj, instanţa confirmând dreptul nostru de a reţine garanţia de bună-execuţie.” 

Procedura de achiziţie pentru reabilitarea drumului turistic Ic Ponor s-a desfăşurat în anul 2009 şi s-a încheiat cu declararea asocierii conduse de MBS Group câştigătoare. După mai bine de şase ani lucrările la drum nu erau finalizate şi o nouă licitaţie pentru atribuirea lucrărilor rămase de executat a fost lansată la începutul acestui an.

Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL a fost desemnată câştigătoare, cu o propunere financiară de 13,32 milioane lei, fără TVA.

Lungimea Drumului Răchiţele –Prislop -Ic Ponor este de 20,5 km, proiectul fiind finalizat în procent de 70%.

 

 

 

Sus