Solplanet x AeroFix

CJ Bihor finanteaza investitii din economii

Consiliul Judetean Bihor va utiliza economiile realizate in implementarea proiectului de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 763 Sudrigiu-Pietroasa-Cabana Padis pentru finantarea altor investitii.
Autoritatile judetene au aprobat in 2011 contractarea unei linii de creditare de maxim 15 milioane lei pentru lucrarile pe DJ 763. Contractul a fost incheiat cu CEC Bank in aprilie 2012.
Doar 4,22 milioane lei din imprumut au fost utilizate pentru realizarea acestei investitii, iar diferenta de aprox. 10,8 milioane lei va merge catre alte proiecte. Decizia de relocare a fondurilor a fost aprobata de consilierii judetului Bihor in ultima sedinta de consiliu.
Proiectul care va beneficia in cea mai mare masura de aceste economii va fi „Modernizare DJ 191 Marghita-Tusnad”. 7,23 milioane lei din credit vor merge catre aceasta investitie. Proiectul beneficiaza de finantare prin Programul Operational Regional asa ca sumele vor fi ulterior rambursate.
De asemenea din acest imprumut 1 milion lei va merge catre programul de cercetare din Euroregiunea Hajdu Bihar-Bihor, alte investitii vor beneficia de sume mai mici.

Sus