Oferte locuri de munca top

Circulatie fara restrictii de tonaj, numai de viteza, pe tronsonul 3 din Lugoj – Deva

Începând de mâine, 28 mai, se ridică temporar restricțiile de tonaj (7,5 tone) pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, cei 21 de km dintre Holdea și Ilia. În schimb, vor fi menținute restricțiile de viteză.

În noiembrie anul trecut CNAIR a preluat cei 21 km de ”muzeu în aer liber”, după cum a subliniat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în ședința de azi a Guvernului.

Pe 24 decembrie, CNAIR a decis deschiderea traficului pe acest tronson, cu restricții de viteză și tonaj, în baza expertizelor realizate la comanda CNAIR și în urma finalizării intervențiilor la podul peste Mureș.

”Între timp am finalizat expertiza pentru calea de rulare, pentru drum, am realizat măsurătorile de capacitate portantă a corpului drumului. În continuare realizăm expertiza pentru terasamente și structură. Contractăm toate lucrările, și pentru drum și pentru terasamente, și le executăm din garanția reținută constructorului spaniol”, a spus ministrul Bode astăzi.

În prezent se derulează procedurile de achiziție publică pentru tronsonul 2, de 9 km.

CNAIR a  avut nu mai puțin de 168 de solicitări de clarificări după reluarea procesului de achziție publică. În septembrie 2020 este termenul final de depunere a ofertelor. Ministrul Bode speră ca până la sfârșitul anului să semneze contractul pentru proiectarea și execuția acestui tronson.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Transporturilor, să sesizeze procurorii pentru ceea ce au făcut constructorii spanioli pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

 

 

Citiți și:

Peste 220 de unitati locative noi, in pregatire in Capitala

Peste 145 mil euro, pentru infrastructura de apa si apa uzata

Lucrari de aproape 4 mil euro, pentru reabilitarea unor poduri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

Sus