Oferte locuri de munca top

Cine reabiliteaza un spital, cu peste 120 mil lei

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași va fi reabilitat în următoarea periaodă cu ajutorul unei investiții ce depășește 120 milioane lei inclusiv TVA, echivalentul a 27 milioane euro.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a celui mai mare spital de copii din regiunea județului Iași a fost semnat de conducerea Consiliului Județean Iași și Asocierea SC Daroconstruct SRL – SC Geprocon SA – SC DAS SRL, SC. Concrete&Design Solution SRL, SC X Lab Solution SRL.

Proiectul prevede lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale.

Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri cu eficiență energetică ridicată.

”În următoarele zile vom începe proiectarea pentru modernizarea Spitalului de Copii Iași. Unitatea medicală va fi reabilitată în întregime, atât partea de structură, arhitectură, cât și partea de instalații. La finalul lucrărilor pacienții din toată zona Moldovei vor beneficia de condiții moderne de tratament”, a afirmat Radu Zaharia, director de proiecte Daroconstruct SRL.

Reabilitarea va duce la creșterea eficienței energetice a celor trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970 și care are o suprafață construită la sol de 2817 mp și una utilă de 18.668,38 mp.

Contribuția Consiliului Județean este de 33.250.668 lei cu TVA (7,2 milioane de euro). Pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe care le va efectua, constructorul va încasa 79.770.000 lei la care se adaugă 15.156.300 lei, valoarea TVA.

Durata de execuție va fi de 4 ani.

Spitalul ”Sfânta Maria” este singura unitate medicală multidisciplinară din zona Moldovei care asigură servicii unice pentru segmentul de vârstă 0 – 18 ani, deservind aproape 800 de mii de copii, potențiali pacienți.

 

 

 

Citiți și:

Concept de cladire verde pentru un spital regional

Ce terenuri cumpara un cunoscut dezvoltator imobiliar

Peste 20 ha din nordul Capitalei, pregatite pentru dezvoltari imobiliare inalte

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.3/ mai 2019

Sus