Oferte locuri de munca top

Cine construieste sala polivalenta din Constanta

Vor putea demara lucrările de construire a Sălii de Sport Polivalente cu 5000 locuri din municipiul Constanța. Aceasta după ce a fost atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de către Compania Națională de Investiții.

Sala va fi construită de asocierea Euromateria SRL, Aduro Impex SRL, Conpat Scarl – Delta Con SRL, Research Consorzio Stabile S.C. ARL.

Construcția va fi situată pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Cârțan.

Valoarea contractului de finanţare este de peste 67 milioane lei lei (cu TVA, cote și taxe incluse).

Durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni, din care 3 luni pentru proiectare.

Sala de sport propusă ocupă la sol circa 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate.

Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții.

Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții.

 

 

Citiți și:

Cazinoul din Constanta, pregatit pentru inceperea reabilitarii

34 mil euro pentru revitalizarea unei zone urbane

Peste 50 ha, pregatite pentru dezvoltarea de locuinte individuale

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus