Oferte locuri de munca top

Cifra de afaceri din industrie a scazut usor in mai

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 2% în luna mai comparativ cu luna precedentă, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutului Naţional de Statistică. Această tendință este urmarea scăderii înregistrate în industria extractivă (-8,8%) și în industria prelucrătoare (-1,8%).

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-5,6%), industria bunurilor de uz curent (-3,7%) și industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,4%). Creșteri s-au înregistrat în industria energetică (+3,6%) și în industria bunurilor intermediare (+1,9%).

Pe de altă parte, față de aceeași lună a anului trecut, s-a înregistrat o creștere, pe ansamblu, de 45,9%, datorită creșterii înregistrate în industria prelucrătoare (+47,0%) și în industria extractivă (+11,2%).

Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+63,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+60,9%), industria bunurilor intermediare (+46,0%), industria energetică (+42,2%) și industria bunurilor de uz curent (+20,7%).

În primele cinci luni, faţă de perioada similară a anului trecut, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 25,3%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+25,8%) și industriei extractive (+10,4%).

Pe marile grupe industriale creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+44,3%), industria bunurilor de capital (+35,0%), industria bunurilor intermediare (+27,6%), industria bunurilor de uz curent (+9,8%) și industria energetică (+4,3%).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

 

Sus