Oferte locuri de munca top

Cetatea Oradea, bilantul unui an de investitii

15.JPG Primele opt corpuri ale cetatii Oradea au fost restaurate. Lucrarile de revitalizare a cetatii Oradea sunt finantate din fonduri europene prin doua contracte. Valoarea totala a finantarii se ridica la suma de 87,86 milioane lei. Investitile vizeaza revitalizarea cetatii Oradea in vederea introducerii in Circuitul Turistic.
*Lucrarile cuprinse in prima etapa sunt finalizate in procent de 89,5%
Prima etapa a lucrarilor presupune restaurarea si reabilitarea a opt corpuri din incinta Cetatii Oradea. Valoarea totala a finantarii se ridica la 36,78 milioane lei.
Pana la finele anului 2013 progresul fizic raportat la contractul de executie lucrari, reflectat in plati efective rambursate era de 67,96%. Se platisera 14,52 milioane lei din 21,37 milioane lei, valoarea totala a contractului de executie.
Lucrarile de constructii la cele opt corpuri de cladire (A, G, H, I, K, L, M, P) erau realizate in proportie de 89,5%, diferenta rezultata fiind data de finisaje si dotari.
Executia lucrarilor cuprinse in acest contract a inceput in aprilie 2010 si se va incheia in iunie 2015.
*Lucrarile din cadrul etapei a II-a au fost realizate in procent de 34%
Al doilea proiect prevede reabilitarea si refunctionalizarea corpurilor B, C, D si E din Cetatea Oradea. De asemenea se vor introduce toate utilitatile. Finantarea se ridica la suma de 51,08 milioane lei.
La finele lunii decembrie, anul trecut, progresul fizic raportat la contractul de executie lucrari, reflectat in plati efective rambursate, era de 34%. Se efectuasera plati de 9,27 milioane lei fara TVA. Valoarea totala a contractului de executie era de 27,27 milioane lei fara TVA.
Lucrarile de constructii, introducere utilitati si dotari erau realizate in procent de 34%.
Se introdusesera utilitatile (apa, canal, termoficare), se realizase Postul de Transformare si se introdusesera retelele de curenti de medie si joasa tensiune, precum si cele de curenti slabi.
Lucrarile au demarat in iunie 2012 si se vor incheia in iunie 2015.
Pana la finele anului trecut in cadrul proiectului au fost introduse in santul si incinta cetatii 2.418 ml liniari de retea de apa potabila, 2.313 ml retea canalizare menajera si pluviala, 2.280 retea termica primara, 1940 ml retea curenti tari si 4.700 retea curenti slabi. Ambele proiecte sunt finantate prin Programul Operational Regional, insa pe axe diferite. Primul este finantat prin Axa prioritara 5 „Dezvoltarea durabila a turismului regional si local”, iar cea de-a doua prin Axa prioeritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor”.

Sus