Oferte locuri de munca top

Certificat negativ pentru lucrari de intretinere drumuri

Un constructor a primit două certificate negative din cauză că nu a respectat termenele stabilite prin contractele asumate.

Acesta a primit două contracte subsecvente din acordul-cadrul de lucrări ce avea ca obiect servicii de ”Întreținere periodică multianuală – straturi bituminoase foarte subțiri executate la rece pentru rețeaua de drumuri naționale din cadrul DRDP Iași, anul I – anul III, Lot 6 – SDN Piatra Neamț”.

Autoritatea contractantă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), susține că societatea CTT Construcții Safe SRL, din Dobreni, județul Neamț, nu a respectat termenele contractuale privind prestarea de servicii.

Astfel, pentru un contract subsecvent de execuție lucrări au fost calculate penalitățile cu titlul de daune interese, egale cu contravaloarea garanției de bună execuție în valoare de 225.996 lei.

De asemenea, la Tribunalul Iași este pe rol recuperarea contravalorii de 153.062 lei fără TVA, ca urmare a decontării nejustificate a contravalorii a două operațiuni de amorsare a stratului suport.

Totodată, pentru al doilea contractul subsecvent de execuție lucrări au fost calculate penalitățile cu titlul de daune interese, egală cu contravaloarea garanției de bună execuție în valoare de 46.143 lei.

Construirea unui terminal intermodal, in pregatire

Penalitățile au fost recuperate de către D.R.D.P. Iași din contravaloarea garanției de bună execuție aferentă contractului.

Penalitățile cu titlul de daune interese au fost recuperate de la societatea de asigurare.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

2 Comentarii

Sus