Oferte locuri de munca top

Cererea si oferta de aliaje de mangan, anul acesta

În al patrulea trimestru al acestui an producția globală de oțel va scădea, în principal din cauza efectelor sezoniere, prezice grupul minier francez Eramet.

Ca urmare, grupul se așteaptă la o scădere semnificativă a veniturilor sale în Europa pentru anul curent.

Acest lucru este menționat în cel mai recent raport financiar al companiei.

În plus, grupul prezice că creșterea ratelor dobânzilor va continua să afecteze sectorul construcțiilor.

În a doua jumătate a anului 2023, Eramet se așteaptă ca producția globală de oțel să rămână stabilă în comparație cu aceeași perioadă din 2022 datorită creșterii consumului în India.

Compania prezice că în aceste condiții, cererea și oferta de aliaje de mangan vor continua să scadă, în special în Europa, în timp ce stocurile acestui produs rămân ridicate.

Piața din SUA arată o anumită stabilitate, dar greva recentă a sindicatului lucrătorilor din industria auto va afecta cererea de oțel și aliaje de mangan în al patrulea trimestru al anului 2023.

Deoarece piața minereurilor de mangan se află în prezent în excedent, prețurile acestui produs vor continua să scadă în perioada octombrie-decembrie înainte de a se stabiliza spre sfârșitul anului.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Conform raportului citat, în al treilea trimestru al anului 2023, cifra de afaceri ajustată a lui Eramet a fost de 980 de milioane de euro, în scădere cu 26% față de anul precedent, inclusiv o scădere semnificativă a prețurilor de vânzare (-27% față de anul precedent). Această scădere a fost parțial compensată de creșterea volumelor miniere (+7% față de anul precedent).

Eramet se așteaptă ca EBITDA (venituri fără cheltuielile legate de dobânzi, taxe, amortizare și depreciere) ajustat în 2023 să fie în jur de 800 de milioane de euro.

Asociația europeană a oțelului Eurofer a înrăutățit prognoza privind scăderea consumului aparent de oțel în Uniunea Europeană în 2023 la 5,3%, față de 3% în prognoza anterioară. În 2024, indicatorul ar urma să crească cu 7,6%, dar sunt riscuri generate de imprevizibilitatea geopolitică și incertitudinea economică.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus