Oferte locuri de munca top

Cererea pentru spatii de birouri este in crestere

309.jpg Perioada 2014 – 2016 ar putea aduce un echilibru in raportul dintre proprietari si chiriasi pe piata spatiilor de birouri, in conditiile unei cereri in usoara crestere si a unui volum de noi livrari sub media ultimilor 10 ani, potrivit predictiilor companiei de consultanta imobiliara CBRE Romania.
Volumul tranzactiilor cu spatii de birouri a atins in 2013 cel mai inalt nivel din ultimii 6 ani, respectiv peste 300.000 mp, incluzand contracte noi de inchriere, relocari, renegocieri si prelungiri de contracte.
„Exista in continuare elemente ce ridica semne de intrebare referitor la refacerea segmentului imobiliar din Romania. Printre acestea putem numara: viitorul proprietatilor distressed, sansele de supravietuire sau transformare pentru proprietatile secundare si tertiare, precum si lipsa investitorilor institutionali globali. Anul 2014 poate aduce o usoara crestere a cererii in toate segmentele imobiliare, insa doar in conditiile unei stabilitati macro-economice si politice”, a declarat Razvan Iorgu, Managing Director CBRE Romania.
In perioada 2008 – 2013 departamentul de birouri din cadrul CBRE Romania a semnat contracte pentru o suprafata de 300.000 mp cu o valoare totala de peste 275 milioane de euro. Conform estimarilor companiei, aceasta suprafata tranzactionata reprezinta o cota de piata cumulata de 20% din segmentul pietei de birouri pentru perioada analizata, de 6 ani.

Sus