Oferte locuri de munca top

Cererea de birouri cu bugete medii da semne de iesire din criza

Pentru prima data din 2008, de la intrarea in criza imobiliara, bugetele mijlocii pentru inchirierea de spatii de biurouri cresc ca pondere iar bugetele sub 11 euro/mp scad usor, se arata intr-un studiu realizat de ESOP Consulting.
Segmentul cererii de birouri cu bugete intre 11,1 si 15 euro/mp/luna a fost singurul care crescut in 2013, dupa cinci ani de crestere continua doar a bugetelor mici, sub 11 euro/mp/luna. Astfel, in 2013, 2% din totalul cererilor au migrat din segmentul de sub 11 euro/mp/luna, in segmentul de mijloc, intre 11,1 si 15 euro/mp/luna.
Referitor la aceasta schimbare Alexandru Petrescu, managing partner al ESOP Consulting l CORFAC International, a declarat:
„Din experienta noastra, companiile medii, ce au intre 30 si 100 angajati, aloca intre 5 si 8% din cifra de afaceri pentru chirie, astfel incat in perioada 2008-2012 majoritatea au fost nevoite sa se adapteze noilor conditii economice si sa-si ajusteze cheltuielile. In 2013, in cadrul companiei noastre am avut insa mai multe cereri de relocare catre spatii mai bune, cu un plus de imagine sau un amplasament mai bun, cu bugete mijlocii, de peste 11 euro/mp/luna, dar pana in 15 euro/mp/luna si estimam ca acest segment de mijloc va mai recupera usor si in urmatorii doi ani.”
De altfel, din 2006 si pana in 2013, segmentul cererii cu bugete mijlocii, cuprinse intre 11,1 si 15 euro/mp/luna a inregistrat o evolutie echilibrata -cu o pondere intre 18 si 31%, in comparatie cu celelalte doua segmente, care au crescut si respectiv scazut brusc.
*In 2013, au fost preferate centrele de afaceri
In 2013, solicitarile firmelor medii analizate de compania ESOP Consulting s-au indreptat in special catre centre de afaceri, in procent de 64%, restul de 36% cautand vile pentru sedii de birouri.
*Unde se afla cele mai cautate spatii
Cei mai multi potentiali chiriasi de talie medie care si-au aratat intentia de relocare au optat pentru spatiile de birouri situate in zonele centrale din Bucuresti: Piata Victoriei, Aviatorilor, Dorobanti, Domenii, Unirii, Universitate, Cotroceni, Grozavesti, Aviatiei si au preferat cladirile de birouri cu spatii de calitate, cu o chirie medie de 9-12 euro/mp, locuri de parcare si aproape de metrou, afirma Alexandru Petrescu, de la ESOP.

Sus