Solplanet x AeroFix

Centura Sud Bucuresti: Exproprieri suplimentare de peste 2 mil

Va fi suplimentată suma prevăzută pentru exproprierea imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere pentru Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Sud km 52+770 – km 100+900. (lista atașată)

Exproprierile suplimentare vor depăși 2 milioane euro (circa 11,32 milioane lei) potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Parc logistic, in locul unui ansamblu de cladiri

Modificările vin în contextul în care au fost actualizate situațiile imobilelor afectate de realizarea lucrării de utilitate publică pe raza localităților Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Dărăști-Ilfov, Măgurele, Bragadiru, Domnești, Ciorogârla din județul Ilfov, și anume:

* După recepționarea de către A.N.C.P.I./O.C.P.I. a documentațiilor cadastrale individuale, anumite date de identificare ale imobilelor supuse exproprierii au suportat modificări. Astfel, pentru un număr de 566 de imobile, ca urmare a suprapunerii planurilor parcelare peste coridorul de expropriere și a întocmirii documentațiilor cadastrale, au rezultat diferențe ale suprafețelor.

Suma aferentă despăgubirii inițiale era de 8.549.607 lei, iar ca urmare a celui de-al doilea raport de evaluare, despăgubirile ajung la 17.054.982 lei.

* În urma dezmembrărilor au rezultat despăgubiri suplimentare în valoare de 2.751.870 lei.

Investitori straini vor face un parc fotovoltaic pe circa 45 ha

* Totodată, ca urmare a întocmirii şi avizării planurilor parcelare şi a documentaţiilor cadastrale individuale, au fost identificate un număr de 4 imobile noi (două pe raza teritorială a localității Jilava, unul pe raza teritorială a localității Bragadiru și unul pe raza teritorială a localității Domnești), care fac parte din coridorul de expropriere, dar care nu au fost supuse procedurii de expropriere inițiale. Astfel, este necesară suma de 118.161 lei pentru o suprafață de 9.951 mp.

Sumele pentru despăgubiri vor fi alocate de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus