Oferte locuri de munca top

Centura de ocolire Craiova: un pas spre realizare

Pentru realizarea Centurii de ocolire amplasată în partea de sud a municipiului Craiova autoritățile au mai făcut un pas. Această ocolitoare face legătura între DN 56 (Craiova – Calafat) – DN 55 (Craiova – Bechet) – DN 6 ( București – Craiova – Timișoara).

În momentul de față, traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet și Drobeta-Turnu Severin înspre Caracal – Alexandria – București se desfășoară prin Craiova, ceea ce duce la o aglomerare a orașului.

Contractul de execuție a lucrărilor pentru Centura de ocolire Craiova a fost scos astăzi la licitație de către CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Procedura de achiziție publică este de tip licitație deschisă.

Durata contractului este de 15 luni, fără posibilitate de reînnoire. La aceasta se adaugă minimum 60 de luni – maximum 96 de luni reprezentând perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor.

Valoarea totală estimată a contractului este de 142.225.940 de lei, fără TVA, din care 3.236.660 de lei, fără TVA, reprezintă sumele provizionate/rezervele de implementare.

Proiectul va fi finanțat din fonduri bugetare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 martie 2021.

Lungimea traseului este de 9,889 km. Proiectant este Poyry Romania.

Varianta de ocolire Craiova Sud, sectorul cuprins intre DN 56 – DN 55 – DN 6, se desprinde din DN 56 la km 2+700 în dreptul localității Braniște, comuna Podari. Intersecția se realizează la nivel cu girație.

Traseul centurii intersectează denivelat linia de cale ferată neelectrificată Craiova – Calafat la km 0+300, cu un pasaj superior.

În continuare, traseul centurii traversează cu un pod la km 1+990 un canal existent. Traseul centurii urmează să intersecteze drumul național DN 55 la km 8+250 (km pe DN 55), respectiv km 4+100 al centurii. Intersecția se realizează la nivel cu girație.

Traseul centurii intersectează mai departe linia electrificată de cale ferată București – Timișoara la km 8+950 și se sfârșește în DN6 la km 216+150 al drumului național și km 9+889 al centurii. Intersecția se realizează la nivel cu girație.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus