Oferte locuri de munca top

Centura Alesd va fi realizata cu aproape 24 mil euro

Varianta de ocolire a orașului Aleșd va fi realizată cu o investiție de aproape 24 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 117 milioane de lei.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnficiativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd.

Ce investitii rutiere sunt in pregatire pentru fluidizarea traficului

În acest sens, Consiliul Județean Bihor a lansat astăzi procedura de licitație deschisă pentru proiectarea și execuția variantei ocolitoare.

Centura va avea două segmente: DN1 – ocolire Aleșd – DN1 și DN1 – Peștiș și DN1H. Lățimea drumului va fi de 9-10 metri, iar acostamentul va avea 1,5 metri.

De asemenea, este prevăzută o porțiune de 1,6 kilometri pentru piste de biciclete.

Antreprenorul va fi ales conform criteriului „cel mai bun raport calitate – preț”.

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă între 108.088.961 și 116.628.550 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Autoritatea Contractantă optează pentru achiziționarea ulterioară de noi lucrări de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigatoare, în cuantum de 8.539.589 lei fără TVA, reprezentând cheltuieli diverse și neprevăzute conform devizului general.

Oferta castigatoare reevaluata, pentru proiectarea unui drum judetean

Încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de emiterea Hotărârii de Guvern privind aprobarea culoarului de expropriere.

În cazul în care, indiferent de motive, emiterea Hotărârii de Guvern nu se realizează, va fi imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică.

Durata contractului este de 15 luni și cuprinde: 3 luni perioada de proiectare, 12 luni perioada de execuție a lucrărilor și 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor.

Termenul de depunere a ofertelor este 6 septembrie 2021.

Indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate au fost aprobați de CJ Bihor în data de 12 mai. Tot atunci a fost votat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul centurii.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus