Solplanet x AeroFix

Centru de autism inaugurat in Sectorul 3

Centrul „Casa Soarelui” din Sectorul 3, destinat interventiei timpurii in autism, a fost inaugurat in cursul acestei saptamani.
Investitia a fost realizata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 in parteneriat cu Asociatia Help Autism.
Cu ocazia deschiderii noului centru Daniela Bololoi, presedintele Asociatiei Help Autism, a declarat:
„In spatele acestei inaugurari este o munca extraordinara din partea Primariei Sectorului 3 prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Daca ne unim fortele acesti copii vor fi integrati in societate si nu vor fi asistati ca adulti. De asemenea, daca parintii si cadrele didactice vor fi alaturi de noi, nivelul de constientizare si toleranta celor din jur, la nivel de sector, vor creste foarte mult.”
In cadrul Centrului „Casa Soarelui”, situat in strada Marin Pazon nr. 2B, 22 de copii vor beneficia zilnic, in mod gratuit, de interventie timpurie in autism prin servicii de terapie si recuperare. De asemenea centrul va oferi programe de consiliere pentru 120 de parinti din Sectorul 3, precum si programe de pregatire pentru 200 de cadre didactice din invatamantul scolar si prescolar.

Sus