Oferte locuri de munca top

Cel mai mult cheltuim pe alimente si locuinta

După alimente, cel mai mult ne costă locuirea. Cheltuielile cu locuința, utilități și alți combustibili au o pondere de peste 16% în totalul cheltuielilor de consum. Cele cu produsele agroalimentare consumă peste 32% din bugetul unei familii, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în anul 2019, din cheltuielile totale, 61% din acestea au fost cheltuieli de consum, în ușoară scădere față de anul 2018.

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării au fost:

* consumul de bunuri alimentare, nealimentare,

* servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale (impozite, contribuţii, cotizaţii), precum şi

* acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei.

Cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 0,6% în anul 2019, respectiv 0,5% în anul 2018).

Anul trecut, veniturile totale ale populaţiei medii lunare pe o gospodărie au fost de 4790 lei, iar cheltuielile totale au fost, în medie, de 4092 lei lunar pe o gospodărie.

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 4453 lei lunar pe gospodărie (1722 lei pe persoană), în creştere cu 13,6 % faţă de anul 2018. Veniturile în natură au fost de de 337 lei lunar pe gospodărie (139 lei pe persoană), în creştere cu 1,8% faţă de anul 2018.

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (68,6% din veniturile totale ale gospodăriilor, în creştere faţă anul 2018 cu 1,4 puncte procentuale).

 

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu mixt cu până la 15 niveluri, in autorizare, in Capitala

Circa 30 mil euro, pentru o centrala electrica fotovoltaica

Viitoare parcare pe trei niveluri, cu 900 de locuri

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus