Oferte locuri de munca top

Cel mai mare proiect pentru infrastructura de apa a obtinut finantare

Județul Ilfov va beneficia de o finanțare europeană de peste 311 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov în perioada 2014 – 2020 presupune în principal construirea a 560,5 km de rețele noi de apă, realizarea a 110,7 km de aducțiuni noi, a 757,4 km de rețele de canalizare noi, a 24 de rezervoare de înmagazinare apă, a 27 de stații de tratare a apei, a 12 stații de epurare a apelor uzate. La acestea se adaugă 44 de foraje subterane, 26 de stații de pompare și 294 de stații de pompare apă uzată.

În proiect au fost incluse 20 de localități din Ilfov: Balotești, Bragadiru, Brănești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu, Domnești, Glina, Jilava, Grădiștea, Gruiu, Măgurele, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Pantelimon, Periș, Petrăchioaia și Tunari.

Contractul de finanțare a fost semnat săptămâna trecută de Consiliului Județean Ilfov, beneficiarul proiectului, și Ministerul Fondurilor Europene.

„Faptul că, după 4 ani de negocieri, de frâne, de ajustări la proiect, reușim să plecăm la drum cu o  finanțare de 311 de milioane de euro este un succes! Niciun județ din România nu a primit atât de mulți bani nerambursabili pentru apă-canal. Dar, adevăratul succes va fi să reușim să cheltuim acești bani, în timpul alocat. Iar asta depinde numai de noi”, a declarat Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Acesta reprezintă cel mai mare contract cu fonduri europene nerambursabile al unui județ din România pentru realizarea infrastructurii de apă și canalizare.

În perioada 2010-2016, județul Ilfov a mai beneficiat de o investiție cu fonduri europene nerambursabile, prin POS MEDIU, de aproape 80 de milioane de euro. Cu această ocazie a fost realizată infrastructura de apă și de canalizare pentru 60.000 de locuitori din 8 localități: Pantelimon, Dobroești, Bragadiru, Cornetu, Ciorogârla, Domnești, Cernica și Brănești.

 

 

 

Citiți și:

A fost scos la licitatie proiectul de construire a 246 apartamente in Capitala

Important pasaj rutier va fi realizat cu peste 70 mil lei

Aproape 108 milioane lei ar putea fi investiti in reabilitarea unui drum judetean

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus