Oferte locuri de munca top

Ce tip de comert a crescut spectaculos

Proprietarii de spații logistice pot fi încrezători în viitorul afacerilor lor, având în vedere că pandemia de coronavirus nu a afectat comerțul cu ridicata. Dimpotrivă, anul trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 3,3% faţă de anul 2019, ca serie brută.

Cele mai mari creșteri le-a înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii. Pentru acesta, cifra de afaceri a crescut cu peste 20% în 2020, arată cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică. Numai în luna decembrie, creșterea comerțului cu echipament informatic a fost de aproximativ 30%, față de aceeași lună a anului precedent.

În 2020, comparativ cu 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat creştere datorită:

* echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+20.5%);

* comerţului cu ridicata nespecializat (+6.8%);

* comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5.8%);

* comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+4.8%);

* comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0.6%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-3.9%), al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3.5%), al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-2%).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

 

Sus