Oferte locuri de munca top

Ce proiecte de investitii vor fi realizate in 2019 in Cluj

Importante proiecte de investitii, cuprinzând lucrări de construcții și infrastructură, vor fi realizate în anul 2019 în județul Cluj.

Prioritatea zero a forului administrativ județean este construirea Spitalului Pediatric Monobloc. Varianta analizată în momentul de față pentru acest proiect este aceea a exproprierii terenurilor conexe Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii situat pe Calea Moților nr. 68. O comisie mixtă de specialiști ai Consiliului Județean și ai Primăriei Cluj-Napoca analizează această variantă, prin identificarea terenurilor și a proprietarilor acestora, urmând să decidă dacă acestea îndeplinesc toate condițiile tehnice.

Totodată, vor fi realizați peste 32 de km ai drumului județean DJ 109. Pentru aceasta, au fost semnate recent contractele de execuție a lucrărilor de modernizare aferente acestui tronson, parte a proiectului european „Drumul Bistriței”. Astfel, drumul județean va fi reabilitat începând din primăvara anului viitor, pe două loturi. Acesta pornește din DN1C (Răscruci) și ajunge până la limita cu județul Sălaj.

Valoarea totală a lucrărilor contractate este de aproape 10 milioane de euro.

Atribuirea contractelor pentru celelalte sectoare ale Drumului Bistriței, în lungime totală de 83 km, se află în diverse etape, demararea efectivă a lucrărilor urmând a se realiza la începutul anului viitor.

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene, în ultimii doi ani, instituția a atras circa un sfert de miliard de euro pentru modernizarea de drumuri județene și reabilitarea infrastructurii medicale și de învățământ special.

Pentru investițiile în infrastructura medicală, CJ Cluj a alocat peste 7 milioane de euro din bugetul propriu pentru unitățile sanitare aflate în subordinea directă, precum și pentru alte spitale de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, în decursul anului 2018, aproximativ 36 de milioane de euro, bani europeni, au fost atrași pentru proiectele implementate sau aflate în diferite stadii de implementare.

 

Sus