Oferte locuri de munca top

Ce planuri are Ministerul Dezvoltarii cu bugetul alocat pentru acest an

Pentru acest an, bugetul Ministerului Dezvoltării este de 7,15 miliarde de lei, mai mare cu 43% față de cel de 5 miliarde de lei aprobat la începutul anului 2020.

Cseke Attila, ministrului Dezvoltării, a declarat: ”Acest buget este unul care ne permite să dezvoltăm. Preconizăm că vom finaliza, în anul 2021, 237 de obiective construite prin Compania Națională de Investiții, și 1152 de locuințe noi pentru tineri, prin ANL, de exemplu”.

În timpul dezbaterii parlamentare a Legii bugetului statului, Cseke Attila a declarat că ministerul va demara, pe lângă proiectele aflate în derulare, și programe noi de dezvoltare. Astfel, va fi extinsă rețeaua de creșe din România.

În acest sens, planurile conceptuale pentru cele trei tipuri de clădiri de creșe sunt gata, iar până la sfârșitul acestui an va începe construcția acestora.

”Avem nevoie de creșe, pentru că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de locuri disponibile în creșe. Nici 4% dintre copiii cu vârsta de până la trei ani nu au loc în cele 386 de creșe din țară, în acest moment. Dacă vrem să sprijinim tinerii să întemeieze o familie și să se stabilească în localitatea unde locuiesc, avem nevoie de mai multe creșe”, a mai spus ministrul.

Totodată, ministrul Dezvoltării a anunțat și un buget de aproape 380 de milioane de lei, disponibile pentru localitățile din România, în vederea organizării lucrărilor de cadastrare și carte funciară.

Așadar, în acest an va fi lansată o nouă etapă de finanțare (etapa VII) pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, de care vor beneficia 2371 de unități administrativ-teritoriale eligibile.

Fiecare dintre acestea va primi câte 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus