Oferte locuri de munca top

Ce modificari cer constructorii la OUG114

O situație ce devine din ce în ce mai greu de gestionat atât de către autoritățile contractante, cât și de către firmele de construcții este creată prin întârzierea de peste trei luni a clarificărilor privind aplicarea corectă și unitară în domeniul construcțiilor a prevederilor OUG 114/2018 .

”Crește riscul ca unele firme să intre în insolvență sau ca unele proiecte să fie oprite”, atrage atenția Adriana Iftime, director general al Federației Patronatelor Societăților de Construcții (FPSC).

Urgentarea avizării proiectului de modificare a HG394/2016 si HG395/2016 (inclusiv Instructiunea ANAP nr.2/2018) a fost subiectul principal al întâlnirii care a avut loc săptămâna aceasta între reprezentanții Ministerului Dezvoltării și cei ai patronatelor de construcții.

Proiectul de modificare a fost elaborat de ANAP. FPSC a depus și susținut puncte de vedere care au fost preluate în mare măsură. Proiectul se află în momentul de față în procedura de avizare interministerială.

Ministerul Dezvoltării nu și-a dat încă acordul asupra modificărilor propuse. Oficialii MDRAP au motivat că, în anumite situații, au puncte de vedere ușor diferite față de proiectul propus și că există o problema importantă în asigurarea fondurilor suplimentare pentru actualizarea prețurilor contractelor, spune doamna Iftime.

Ministerul urmează să analizeze impactul bugetar și să decidă modul în care vor fi continuate proiectele aflate în derulare, gestionate de MDRAP.

Directorul general al FPSC reamintește că, după apariția OUG 114/2018, Guvernul a anunțat că a făcut un studiu de impact și că își asumă diferența financiară de 2,4 miliarde lei, lucru confirmat încă o dată de reprezentanții Guvernului la Conferința FPSC din 23 ianuarie 2019.

Descarcati aici propunerea patronatelor de modificare a OUG 114/2018

 

 

 

 

Citiți și:

Amplu proiect turistic, in pregatire, pe un teren de peste 66 mii mp

Aproape 15 mil euro pentru modernizarea a peste 4 km de bulevard

Viitor complex sportiv in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

 

Sus