Oferte locuri de munca top

Ce estimeaza managerii privind angajarile in sectorul constructiilor

Managerii din construcțiilor nu se așteaptă la schimbări prea mari în activitatea din acest sector, cel puțin până la finalul acestui an. Aceste estimări fac parte din ancheta de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică.

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Totodată, managerii nu se așteaptă să facă angajări, dar nici să piardă din personal, estimând o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Industria prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%).

Referitor la numărul de salariaţi soldul conjunctural este de -4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Comerţul cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural -1%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +7%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +11%).

Servicii

Conform estimărilor din luna septembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +3%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +6%).

 

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc ansambluri cu 16 blocuri

Circa 2,6 mld euro pentru o zona operationala militara

Viitor parc eolian cu 36 de turbine

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

 

Sus