Oferte locuri de munca top

Ce estimari fac analistii financiari

Evoluția principalilor indicatori macroeconomici – cursul de schimb, inflația – a fost estimată de analiștii financiari din cadrul Asociației CFA România, în cadrul unui sondaj realizat luna trecută și ale cărui rezultate au fost făcute publice astăzi.

Sondajul arată percepția grupului de analiști membri ai Asociatiei CFA Romania privind evoluția piețelor financiare, a mediului de afaceri, a randamentelor și riscurilor, cât și un indicator fundamental de prognoză privind evoluțiile cursului de schimb, a ratelor dobanzilor și inflației.

În ceea ce priveste cursul de schimb valutar, din totalul participanților 85% anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8626 lei/euro, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9400 lei/euro.

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (martie 2021/martie 2020) a înregistrat o valoare medie de 3,67%.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanții sunt membri ai Asociatiei CFA Romania și candidatii pentru nivelurile II si III ale examenului CFA.

 

 

Citiți și:

Proiect de construire a unei hale de productie, cu peste 5.800 mp scd

Peste 15 mil euro pentru construirea unui centru medical

Peste 20 mil euro, pentru două proiecte sportive

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus