Oferte locuri de munca top

Ce clauze sunt obligatorii in racordarea la gaze

Clauzele obligatorii din contractele pentru realizarea lucrărilor de racordare la sistemul de distribuție și transport de gaze naturale au intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ANRE nr. 96/2018 (atașate mai jos).

Operatorii economici autorizați pentru proiectarea și execuția sistemelor de distribuție, cât și de verificatorii de proiecte atestați pentru sistemele de distribuție și transport de gazele natural  trebuie să respecte ordinul menționat.

De asemenea, ordinul trebuie respectat de Societatea Națională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz – S.A., precum și de operatorii de distribuție a gazelor naturale. Direcțiile din cadrul ANRE vor urmări respectarea ordinului.

Clauzele obligatorii se aplică în cazul încheierii contractului de prestări servicii între solicitant și operatorii economici autorizați ANRE, respectiv verificatori de proiecte atestați ANRE, selectați de acesta.

Conform legislației în vigoare, pentru activitatea de proiectare a extinderii sau a redimensionării conductei de distribuție a gazelor naturale, a racordului, a stației de reglare și măsurare a gazelor naturale etc., solicitantul poate alege orice operator economic autorizat ANRE pentru proiectarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, din lista prevăzută pe pagina de internet a ANRE – www.anre.ro sau de pe pagina de internet a OSD.

Pentru a veni în sprijinul solicitanților, operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale are obligația să realizeze o trimitere directă de pe pagina proprie de internet la pagina de internet a ANRE unde pot fi regăsiți operatorii economici autorizați ANRE, precum și verificatorii atestați ANRE pentru sistemele de distribuție a gazelor naturale.

Conform legii, contractul își produce efectele la data convenită de părți sau în cazul în care nu există prevăzută o dată, la data semnării de către ultima parte.

 

Descărcați aici clauzele obligatorii:

 

 

 

 

 

Citiți și:

Ce companii vor face lucrari de peste 12 mil euro pe drumuri judetene

20 mil lei de la bugetul local pentru drumuri, retea de apa si iluminat public

Viitor ansamblu comercial, pe mai mult de 5 ha

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus