Oferte locuri de munca top

Ce amenzi pot primi proprietarii de terenuri

Proprietarii de terenuri trebuie să știe că sunt pasibili de amenzi de până la 50.000 de lei dacă nu respectă anumite prevederi legale. Astfel, ei sunt somați să remedieze situația terenurilor lăsate în paragină.

Un exemplu în acest sens îl oferă Primăria Municipiului Constanța, care prin Direcția Gestionare Servicii Publice și Poliția Locală, a somat proprietarii să își îngrijească terenurile pe care le dețin.

”Vor fi luate măsuri severe pentru terenurile insalubre sau abandonate. Acestea pun în pericol sănătatea locuitorilor și creează o imagine negativă orașului”, afirmă edilii.

Autoritățile vor identifica toate terenurile considerate neîngrijite și vor semnala situația deținătorilor lor, pentru remedierea situației.

Dacă nu se conformează, vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005.

Proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Constanța trebuie să le igienizeze și să efectueze periodic operațiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Din păcate, însă, foarte multe terenuri sunt lăsate în paragină sau sunt transformate în locuri de depozitare a deșeurilor inerte.

În plus, proprietarii terenurilor virane situate în intravilanul municipiului Constanța au obligația să le împrejmuiască și să amplaseze pe acestea, la loc vizibil, pe frontul stradal, un panou cu sintagma “Proprietate privată” și numărul stradal aferent sau parcelă și lot, atunci când imobilul nu are alocat un astfel de număr.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus