Solplanet x AeroFix

Cat folosesc chiriasii din consumul energetic total al cladirii

Energia electrică utilizată de chiriași poate varia între 14% și 65% din consumul total într-o clădire. Pentru prima dată intr-un studiu a fost separat consumul utilizatorilor de consumul energetic total al clădirii. Raportul realizat de Skanska, Go4Energy și Cushman&Wakefield asupra clădirilor din Polonia subliniază importanţa chiriașilor și a administratorilor în consumul energetic al clădirii.

Raportul citat de europaproperty.com analizează 20 de clădiri de birouri din Polonia din care 16 deţin certificări LEED sau BREEAM.

Clădirile au un consum energetic de 40% din energia consumată în Europa și 75% dintre ele nu sunt eficiente energetic. Acest lucru arată importanţa obţinerii unor certificate energetice sustenabile atât pentru clădirile noi, cât și pentru cele existente.

Gradul de eficienţă al clădirilor europene este estimat pe baza unor modele și simulări energetice dar până în prezent nu există o analiză concretă a consumului unei clădiri. Specialiștii nu știu răspunsul exact la întrebarea privind impactul sistemelor inovatoare, a măsurilor de management, a măririi confortului utilizatorilor asupra performanţei energetice.

“În ultimii ani am adunat o mulţime de informaţii despre performanţele clădirilor. Pentru a testa eficacitatea design-ului și funcţionalitatea lui a fost necesar să comparăm clădirile noastre cu altele din Polonia, dar nu exista niciun fel de analiză comparativă de acest tip”, a explicat Waldemar Olbryk, Director for Support Functions al Skanska.

Raportul arată că prin operarea corectă și întreţinere, dar și prin aplicarea unor soluţii de construcţie sustenabile, chiar și o clădire mai veche poate obţine un nivel satisfăcător în materie de eficienţă energetică.

Cea mai mare economie de energie electrică de 32% se întâlnește în cazul clădirilor construite în ultimii șase ani. Prin tehnicile de management al consumului specialiștii au putut identifica în cazul acestor clădiri acele arii unde consumul este excesiv sau folosit ineficient și să facă ajustări.

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus