Oferte locuri de munca top

Castelul Thobias urmeaza sa fie concesionat

346.JPG Castelul Thobias, situat in satul Boarta, judetul Sibiu, va fi concesionat.
O licitatie in acest sens a fost demarata de Consiliul Judetean Sibiu, doritorii avand posibilitatea de a depune ofertele pana la data de 14 februarie.
In legatura cu scopul acestei initiative Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a declarat:
„Fiind monument istoric, Castelul Thobias nu se poate vinde sau inchiria, de aceea am gandit aceasta solutie de valorificare a imobilului aflat in domeniul public al judetului Sibiu. Vom concesiona castelul pe o perioada de 25 de ani, pentru o redeventa anuala de 1.200 lei si indeplinirea clauzelor prevazute in contract. Ne dorim ca acest monument sa fie reabilitat si sa intre in circuitul economic si turistic al judetului.”
Concesionarul va realiza pe cheltuiala sa, in termen de maximum 12 luni de la incheierea contractului, reparatiile, reabilitarile si dotarile necesare.
Castelul Thobias este compus din demisol si parter, cu suprafata utila de aproximativ 600 mp. La demisol sunt 11 incaperi, dintre care sase pivnite, o bucatarie, o sala de cazan si o spalatorie. Parterul cuprinde 16 incaperi, 11 fiind camere, la care se adauga o baie, un WC, doua holuri si un portic.
Aceasta este cea de-a treia licitatie organizata de Consiliul Judetean pentru concesionarea Castelului Thobias, dupa ce, anul trecut, la licitatiile din 25 iunie si 26 august, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Sus