Oferte locuri de munca top

Castelul Nopcsa va fi restaurat

972.JPG Proiectul de restaurare a Castelului Nopcsa, judetul Hunedoara, a fost aprobat de Consiliul Judetean. Valoarea investitiei se va ridica la suma de 9,93 milioane lei din care cofinantarea locala la proiect va fi de 9.95 % din valoarea costurilor eligibile, respectiv 987.440 lei.
Proiectul va fi depus spre finantare in cadrul Granturilor SEE 2007 – 2014, Programul „Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural”.
Investitia vizeaza restaurarea Castelului Nopcsa din localitatea Sacel, comuna Santamaria Orlea.
Monumentul istoric va fi inclus in circuitul turistic prin crearea Centrului expozitional Nopcsa, care va contine doua expozitii permanente – una cu istoria si mostenirea culturala a familiei Nopcsa si a doua cu valorile de patrimoniu natural din zona, respectiv dinozaurii pitici.
Restaurarea castelului va contribui la protejarea si conservarea patrimoniului cultural si natural, asigurand astfel conservarea sa pentru generatiile viitoare si, binenteles, va facilita accesul turistilor din tara si din strainatate la acest obiectiv. Monumentul istoric va fi inclus in Strategia de Promovare Turistica a judetului Hunedoara.
Granturile SEE ofera finantare pentru 16 state membre UE din Europa Centrala, de Est si de Sud. O suma de 1,79 miliarde de euro a fost pusa deoparte in cadrul granturilor SEE si granturilor norvegiene pentru perioada de programare 2009-2014. Romania beneficiaza de finantare in valoare de 20,8 milioane de euro pentru sectorul cultural, din care 16,47 milioane euro pentru protejarea si revitalizarea patrimoniului cultural.

Sus