Oferte locuri de munca top

Casele-stup, varianta britanică pentru o locuinţă low-cost

Casa stupUn britanic a dezvoltat conceptul de casă uşoară sub forma unui stup de albine format din încăperi hexagonale.

Construcţia este compusă din trei module hexagonale cu suprafaţa de 10 mp fiecare, poate fi ridicată în cinci zile de trei constructori, nu are fundaţie şi poate fi folosită ca birou, seră, sală de gimnastică şi chiar ca o casă mobilă.

Construcţia este realizată din materiale standard din magazinele de bricolaj. O astfel de casă-stup are un cost de 55 de mii de lire, oferind o şansă la locuinţa proprie tinerilor britanici, potrivit jurnaliştilor de la The Guardian.  Este o realizare anti-constructor şi anti-arhitect.

Fiecare parte a camerelor hexagonale are o lungime de 2 m şi poate fi altcătuită din mai multe combinaţii de panel şi sticlă cu uşi interioare care glisează în pereţi. Oţelul susţine acoperişul care are un dom ce lasă lumina să intre. Fiecare încăpere poate susţine doi pereţi din sticlă.

Podeaua din lemn stă pe picioare ajustabile pe un sol denivelat. De asemenea reţeaua electrică din podea şi luminile sunt controlate prin telecomandă de aceea casa nu are întrerupătoare.

De asemenea, există şi camere mai mici în formă de diamant potrivite pentru amenajarea băii. Teoretic, două sau trei unităţi hexagonale pot fi cumpărate de un cuplu tânăr care poate completa structura casei mai târziu pe măsura posibilităţilor.

 

Astfel de locuinţe ar putea fi construite spre închiriere sau pentru cazarea rudelor mai în vârstă, potrivit variantelor de utilizare prezentate de constructor.

 

Sus